COCO/COFFEE/SUGAR

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

Sedan blandar man denna röra i en skål och applicerar skrubben med cirkulerande rörelser på hela kroppen, även ansiktet. Efter det ska man ha på sig skrubben i cirka femton minuter. Jag rekommenderar att man stannar i duschen eller badkaret under denna tid eftersom skrubben är väldigt.. Stökig. Det kommer kaffe nästan överallt. Jag lovar. Huden blir helt fantastisk. Den blir mjuk, den glänser och det känns som att man får ett gyllene glow.

Varför är denna scrub bra då? Jo det är så att kokos är läkande. Den läker bl a infektioner, finnar, porer, acne, eksem, psoriasis, rosacea och ärr. Kaffe ökar blod cirkulationen och hjälper därför till i kampen mot celluiter och bristningar, gör så att huden ser mer ”slät” ut, gör den mjuk och glänsande. Socker hjälper huden att bevara sin ungdom och motverkar tidiga tecken på åldrande. Socker jämnar ut fina linjer och ojämn hudton och ökar produktionen av collagen, vilket förhindrar rynkor.

 

cococaffe

Kommentera