The future is not male. The future is not female. The future is NAH.

Det finns nog ingen människa i västvärlden som inte har missat den feministiska vågen, allt ifrån ”Me too”-rörelsen till ”Time´s Up”. Jag har alltid haft och kommer nog alltid att ha, svårt att förstå feministerna och deras mål. De pratar om att uppnå jämlikhet, men jag undrar om det verkligen är sant?

Något jag tycker är bra med Sverige är att man är noga med att inte döma t ex alla muslimer, zigienare, colombianer etc för vad några få människor har gjort. Att man tänker längre än vad näsan räcker och förstår att det är individer som gör dumma saker och inte grupper. Kort och gott, man drar inte alla över samma kam. Men detta stämmer inte alltid, särskilt inte när det gäller män…

När Harvey Weinstein blev anklagad för att ha sexuellt utnyttjat kvinnor så tror hela världen på kvinnorna. När Elisabeth Massi Fritz blir anklagad för att bryta mot lagen (genom att överfakturera klienter) så uppmuntrar folk hennes beteende och/eller försvarar henne till 100%. ”Hon är ju kvinna, det är inte lätt att vara det i en mansvärld” eller ”Någon vill sätta dit henne, säkert en man”. När Hillary Clinton förlorade president valet var ursäkten ”hon är kvinna, därför förlorade hon”, när det istället handlade om att en halv befolkning visste vad för människa hon är. Att dessa människor HELLRE lade sin röst på Trump, säger ganska mycket om Clinton som person.

Men här ser vi att spelreglerna för män och kvinnor är olika. Män ska alltid skuldbeläggas och kvinnor ska alltid göras till offer, ”för de är kvinnor och det är synd om kvinnor”. Jag har aldrig tyckt att det är synd om mig själv för att jag är en kvinna. Jag har alltid sett min feminitet som en styrka. Men sedan har jag aldrig tänkt mig själv som det ena eller det andra, jag är bara Amanda. Och det är min styrka. Trots att jag har blivit sexuellt trakasserad av män och mobbad/nedtryckt av kvinnor så har jag alltid kört mitt race. Och jag kommer aldrig se mig själv som ett offer eller försöka vinna en fördel p g a min historia, ännu mindre mitt kön.

Bara för att några män har våldtagit eller sexuellt trakasserat kvinnor så kan man inte beskylla alla män för det. När Zara Larsson har gått ut och sagt att ”alla män ska dö en plågsam död”, ”jag hatar alla män”, ”jag orkar inte alla som påpekar inte alla killar” så har jag typ satt kaffet i halsen. När sedan så många kvinnor försvarar henne, blir jag bokstavligen mörkrädd.

Hur kan det vara så att man är så extremt noga att inte döma ut folk för olika etniciteter eller religioner, men när det gäller män, då kan man vräka ur sig den ena vulgära meningen efter den andra och folk applåderar?

Om jag skulle säga att alla män är svin och blivande våldtäksmän, skulle jag under raderna påstå att min pappa är ett svin som våldtar kvinnor. Att min storebror är ett svin som våltdar kvinnor. Att min pojkvän är ett svin och våldtar kvinnor. Att mina syskonsöner och kanske framtida egna söner är svin och kommer bli våldtäksmän. Att alla män i min omgivning är svin som våldtar kvinnor… Det är befängt och som man på engelska säger ”out of this world” att tänka så. Så det oroar mig väldigt mycket i vilken riktning utvecklingen i Sverige håller på att gå.

Jag förstår inte heller det här med ”girl power”. Det är helt socialt accepterat att utrycka sig så. På instagram är det alltid någon som lägger upp en bild ”THE FUTURE IS FEMALE” och på gatan kan man se kvinnor med ”FEMINIST”-tröjor. Men skulle någon säga något om ”man power”, eller uttrycka sig lika extremt fast åt andra hållet, då skulle man bli utsatt för  grova verbala attacker och uppläxningar om hur män är onda och alltid har styrt världen och nu är det kvinnornas tur. Jag har lika många syskonsöner som syskondöttrar. Vad för bild skulle jag ge till pojkarna, om jag bara satt och höll på och skrek ”girl power” och uppmuntrade flickorna, och sedan skiter jag i pojkarna. ”Dem får klara sig själva för män har alltid styrt världen”. Pojkarna förtjänar väl lika mycket uppmuntring och power som flickorna? Varför kan man bara inte uppmuntra varandra att hitta sin ”Inre power”. Varför måste man sätta ordet ”girl” innan, när det egentligen just handlar om sin INRE styrka.

Som jag nämnde lite högre upp så skrev jag att jag har blivit sexuellt trakasserad och mobbad. Min poäng i detta, är att det är lätt att se vad andra gör för fel (i detta fall männen), men kvinnorna då? Hur många kvinnor mobbar inte andra kvinnor och vill trycka ned dem, p g a sin egna osäkerhet? Jag vet inte vad som bryter ned en mest, att bli sexuellt trakasserad eller mobbad. Det är väl olika sätt, men båda sätten är lika illa. Hur som helst, bara för att jag har blivit mobbad av kvinnor, kommer jag aldrig heller påstå att alla kvinnor är dåliga och mobbare. För jag har tur att ha så fina vänner och familjmedlemmar som är kvinnor.

Att separera människor och skapa olika grupper är något som de i makten alltid har velat göra. För det är lättare att styra och fler kan göra det när det existerar olika religioner, länder, politiska åskådningar etc. Men sanningen är den att vi befinner oss i en allvarlig global kris. Vi har i princip förstört naturen. Vi är alldeles för många människor. Det finns inte tillräckligt med mat och vatten för alla. Djuren lider. Naturen skriker efter hjälp. Människan måste unite för att lösa alla problem som vi har och som komma skall. Vi kan inte tänka, VI och DEM. Inte i frågor kring religion, etnicitet eller kön. Inte i något. Det finns bara VI.

Koncepten godhet och ondska kan komma från vem som helst och föregår i alla grupper. Ondska har ingenting med att göra med ett visst kön, en viss hudfärg, religion, brist på religion eller etnicitet. Därför, enligt mig, så är det aldrig klokt att döma en hel grupp, då det finns oberäkligt många individer som ”väger upp” för vad dem dåliga har gjort. Man bör istället observera individer och deras beteende.

Alltså, man bör ADLRIG döma en hel grupp för en idivids handlingar. Inte ens om det är flera miljoner individer som har gjort samma sak. Det finns ALLTID fler som inte har gjort samma sak. Därför är det dumt, enkelt, ointelligent och tecken på lathet att sätta alla i samma kateogori.

The future is NAH (nature, animals, humans).

 

Kommentera