WHEN A FEMALE FIRES BACK

Nu tänkte jag ta upp ett I-landsproblem. Egentligen är det löjligt att jag blir irriterad och arg på grund av en så liten sak. Men när jag tänker efter, så är mitt lilla I-landsproblem faktiskt en del av ett stort. Väldigt. STORT. Problem.

Alla som känner mig vet att jag älskar fotboll. Och att ”mitt” lag är FC Barcelona. För många människor går inte ekvationen ihop. Hur kan Amanda, som är så ”feminin” älska fotboll? Ja. Det är en karamell de människorna får suga på, jag bryr mig inte. Som en kär person sa till mig för några dagar sedan ”A ti te hicieron… Y rompieron el molde”, vilket betyder ungefär ”Dig, de gjorde… Och förstörde modellen”. Det låter mer romantiskt på spanska. Men jag hoppas ni förstår principen. Jag är ganska speciell. Jag är ytlig som fan. Jag är en djup poet. Jag älskar politik och strävar för att göra vad jag kan för en bättre framtid. Jag älskar fotboll. Osv… Mina egenskaper kanske inte alltid ”går ihop” med varandra, men. Jag är jag. Helt enkelt.

Jag vet inte hur jag lyckas, men alltid när jag bloggar lyckas jag ramla ifrån mitt ämne. NU tillbaka till mitt problem.

Innan jag flyttade till Colombia för tre månader sedan (shiiit vad tiden går fort), så letade jag efter FC Barcelona’s nya tröja, i tjejmodell. Jag letade och ringde runt varenda återförsäljare i Stockholm. Jag letade i Finland. Tror ni att jag hittade tröjan i tjejmodell? Nej. Nu har jag letat runt nästan HELA Bogotá. Tror ni jag har hittat tjejmodellen? NEJ.

Svaret jag får hela tiden är ”Men köp XS killmodellen eller XL barnmodellen”, det är samma sak. Och ja, de har en poäng. Tröja som tröja. En Barca tröja är vacker oavsett. MEN om jag ska lägga pengar på en tröja, så vill jag gärna att den sitter perfekt. Oavsett om det är en Barcelona tröja, H&M eller Gucci. Nu råkar det ju också vara så att köper man en Barcelona tröja, så svider det ganska mycket i plånboken…

Det stora problemet är. Att sportsåterförsäljare diskriminerar kvinnor. För tjejmodellen existerar, det är bara det att återförsäljarna VÄLJER att inte ta in tröjorna för deras tankesätt lever kvar i stenåldern där tjejer inte ”kan” eller ”gillar” fotboll, så därför ”lönar” det sig inte att köpa in. Och om det är en tjej som gillar fotboll då är hon lesbisk och kan lika gärna nöja sig med killmodellen. Jävla idioter.

Hade jag fortfarande bott kvar i Svergie hade jag beställt tröjan från internet. Men nu bor jag i Colombia, och postsystemet funkar inte lika bra här. Eller jag litar inte på det iallafall. Så… Jag är ganska körd. Om jag inte chansar och beställer. Eller åker till Barcelona. (a)

yes-im-a-girl-yes-i-love-football-yes-i-understand-it-and-yes-i-know-more-about-it-than-some-of-you-dudes-houstonhoney-3fa05

footballss

fotboll

 

 

Kommentera