I have a dream.

Jag har äntligen funderat ut vad jag vill med mitt liv. Det har tagit tid. Lång tid. Jag är redan 21 år och jag vet att många tycker att jag har slösat bort tid. Men jag håller inte med om det. Hade tiden inte fått gå, hade jag ju aldrig kommit fram till vad jag vill.

Jag vill åka till Sydamerika. Resa till Brasilien och Peru. Men viktigast av allt, Colombia och studera spanska i ett halvår – ett år. Intensivt så att min spanska blir flytande. I min värld är ”flytande” att jag klarar av universitetsstudier på spanska. Jag får spanskastudier i Colombia gratis då jag har ”rätt att kunna mitt språk” som colombiansk medborgare.

Efter det, så är det dags att studera mitt framtida yrke.

Eftersom man måste jobba i hela sitt liv, vill jag ha ett arbete jag brinner för. Jag vet att jag vill arbeta med människor. Min mardröm skulle vara att endast sitta framför en dator 9-5. Jag brinner för att hjälpa och stödja människor och jag vet att jag är bra på det. Jag har en förmåga att få människor att öppna upp sig för mig. Jag älskar idrott.

Jag har alltid varit intresserad av psykologi. Men, då jag är dotter till en psykoterapeut så vet jag hur svårt yrket är. Ju värre och större problem patienten har, desto svårare är det att ”släppa” jobbet på fridtiden.

Först tänkte jag att jag skulle bli psykologilärare på gymnasiet, men jag vill inte bli lärare i Sverige då man får dåligt betalt i förhållande till hur VIKTIGT arbetet är. Dessutom får man ingen respekt utav elever i Sverige.

Jag har funderat på att bli barnpsykolog. Men jag tror att det skulle bli svårt att ”släppa” det också.

Så vad jag har kommit fram till är att jag vill studera till att bli psykolog med inriktning idrottspsykologi. Jag tror att det skulle vara extremt roligt då jag är intresserad av både psykologi och idrott. Drömmen skulle vara att få vara psykolog för FC Barcelona. Jag vet att många skrattar åt det, men ingenting är omöjligt om man kämpar för sina drömmar <3

Utbildningen för detta är lång. 4-5 år. Plus ett arbetsår för att bli legitimerad. Men hittar jag utbildningen i Barcelona, så skulle jag inte ha emot att gå en sådan lång utbildning. Känns lite segt att göra den i Umeå (enda stället i Sverige). Annars finns ju alltid USA eller England, men jag är ju inte så jätteintresserad av de länderna…

Nu ska jag leta vidare.

Kommentera