ROSES

Jag är väldigt besatt av rosor. Jag älskar rosor. Jag älskar färgen på dem. Jag älskar doften av dem. Jag älskar formen av dem. Jag älskar romantiken deras själ besitter. Jag älskar dem.

Ibland när en av mina älsklingar ramlar av sin stjälk, så återvänder jag rosen istället för att slänga den. Jag fyller en skål med vatten, ”skalar” av bladen och lägger de sedan i skålen med vattnet. På så sätt gör jag mitt egna rosvatten. Rosvatten har använts som en skönhetsmetod i Persien redan före vår tideräknings början. Rosor innehåller naturliga egenskaper som kan behandla en rad olika problem. De är kända för att ha lugnande, läkande, återfuktande och antiseptiska  egenskaper. Har man allvarliga hudproblem som eksem, acne eller rosacea kan rosenvatten eller rosenolja (som man också kan göra, men som är lite krångligare) lindra detta.

 

rosor1

 

rosor2

 

Kommentera