Российская Федерация

Idag när jag skulle upp till ringen så hände ju en rolig grej. I hissen gick min klack helt plötsligt sönder. Och jag inser, att jag har ju inga andra skor som jag kan använda i detta snöoväder. Så jag vänder hem, tar på mig gympaskorna och vandrar till skomakaren.

Där så lovade han mig att få skorna klara tills imorgon. Egentligen hade han inte tid, men han tyckte synd om mig och sa ”Inte kan en  flicka gå runt i gympaskor i detta snöoväder”.

Iallafall. Inne hos honom träffade jag på en vitrysk tjej, Nika, och vi började småprata. Vi kom väldigt bra överens. Hon hade tid att döda och jag hade inget att göra,  så vi gick och tog en fika.

Jag kommer nästan ALLTID, på ett eller annat sätt, in på ämnet politik. ALLTID. Älskar att prata om politik. Många av mina närmaste blir galna på mig men jag kan inte hjälpa att politik intresserar mig så mycket…

Eftersom Nika kommer ifrån Vitryssland och är ganska nyinflyttad till Sverige, så började vi prata om hennes hemmaland och såklart om Ryssland. Alltid när jag träffar någon från Ryssland och/eller gamla Sovjet, så vill jag höra deras politiska åsikter.

NÄSTAN alla som jag har pratat med om Ryssland, som antingen härstammar därifrån eller från gamla Sovjet är jätteirriterade över hur västerländsk media ”vinklar” deras hemländer och Ryssland. Nika var inget undantag.

Nika sa ”Likt hur media framställer Islam och länder som har Islam som största religion, främställs Ryssland endast med ondhet, förtryck och tragedi. Aldrig nämns det vackra och goda, som är så mycket större”.

Hon fortsatte och sa ”Visserligen tar hon avstånd för mycket av Putins åsikter, t ex den om homofobi. MEN, Putin är iallafall en rak och ärlig president”.

 

 

Kommentera